Competitiereglement

• De interne competitie is 1 periode van 30 rondes.
  • We spelen volgens het de laatste versie van het FIDE-reglement, dat geldt vanaf 1 januari 2018.
  • We spelen het Fischertempo: 1 uur en 40 minuten p.p.p.p. met 10 seconden increment vanaf zet 1 (gelijk aan de SOS-competitie).
  • Om 19:45 uur wordt de klok aangezet. Indien een speler na 60 minuten nog niet aanwezig is dan verliest deze de partij reglementair.

Indelingscriteria

• Je kunt elkaar 3 keer tegenkomen in de interne competitie.
  • Er zitten minimaal 7 rondes tussen voordat je elkaar weer tegenkomt. (ronde 1 tegen elkaar gespeeld, ronde 9 weer mogelijk)
  • Voordat je elkaar weer tegenkomt, heb je intern minimaal 2 keer een andere tegenstander.
  • Kleursaldo maximaal +2 of -2.
  • Intern maximaal 3 keer dezelfde kleur achter elkaar.
  • Bij gelijke omstandigheden heeft de laagste op de ranglijst wit.
    Indeling
  • Op basis van bovenstaande criteria, de zogeheten top-down benadering. (indeling vanaf top ranglijst naar beneden)
  • Bij oneven aantal krijgt de laatste van de indeling een bye. (in principe maximaal 1 keer per seizoen)
  • Indeling op basis van het Zwitsers systeem, variant Rating. Dit houdt in dat de groep met dezelfde score in tweeën wordt gedeeld. De bovenste van de 1e helft, speelt tegen de bovenste van de 2e helft.

Puntentoekenning

Bij deelname aan externe competitie (achttal, viertal of beker) wordt 1,5 punt toegekend. Wordt in dezelfde week ook intern gespeeld, dan telt de behaalde score intern.

De volgende overige puntentoekenning:

• Winst: 3 punten
  • Gelijkspel: 1 punt
  • Verlies: 0 punten
  • Afwezig met kennisgeving:
    • 1e afwezigheid 2 punten, daarna 1,75 (0,25 minder), daarna 1,5 (0,25 minder) etc.
    • Vanaf de 9e afwezigheid met kennisgeving 0 punten.
    • Afwezig zonder kennisgeving: 0 punten
    • Bye / Oneven: 3 punten (belonen van opkomst)

Ranglijstcriteria

1. Aantal behaalde punten .
  2. Rating op basis van SGS-lijst augustus 2019, van laag naar hoog.
  3. Ratingmutatie van hoog naar laag op basis van partijen tegen interne leden.

De wedstrijdleider van de S.V. Lekstroom is verantwoordelijk voor de interne competitie. Indien iemand het niet eens is met zijn beslissing kan deze persoon dit aankaarten bij de voorzitter van onze vereniging.