Lekstroom 3 op voorsprong tegen de Giessen en Linge 2

Op dinsdag 29 oktober speelt Lekstroom 3 zijn eerste uitwedstrijd in klasse 3B van de SO competitie in Giessenburg. Omdat Jos Visser tot 19.30 uur bezig is met de jeugd in sporthal Galecop en daarna pas om 20.00 uur in Vreeswijk is, lijkt 20.00 uur in Giessenburg onhaalbaar. Zeker in combinatie met de te verwachten verkeersdrukte na de herfstvakantie. Het toeval wil dat Rokado uit Nieuw-Beijerland, waar Jos in 1974 lid van werd, en waar hij nog steeds actief bij betrokken is, op dinsdagavond 22 oktober voor de KNSB beker in Giessenburg moest spelen. Door vooruit te spelen kon hij daar ook bij aanwezig zijn. Onze teamcaptain Henk de Bruyne heeft dit kunnen regelen met Jan Post van de Giessen en Linge. Bij aankomst moest Jos eerst wel even uitleggen hoe het kwam dat hij zowel supporter van Rokado was en speler van Lekstroom.

Jos speelde op bord 5 met wit tegen Bram Capelle. Bram speelt normaal gesproken op bord 1 en heeft een rating van 1632.

Rokado (KNSB klasse 2D) stond ondertussen met 2-0 voor en won uiteindelijk met 3,5-0,5 De volgende bekerronde speelt Rokado in Rotterdam tegen Charlois Europoort (CE). 2 jaar geleden, toen CE ook in de meesterklasse speelde, heeft Rokado nog gewonnen. CE is dus gewaarschuwd.

Comments (2)

1. Avatar
    Henk de Bruyne
    23 oktober 2019 at 12:37 pm

Jos, leuk dat je je partij op de site hebt gezet. Mooie zege! Misschien kun je toch nog enkele correcties in je tekst aanbrengen:
    1. De naam van de club is De Giessen en Linge (niet Lingen)
    2. We spelen in klasse 3B van de SOS-competitie (niet 6C, niet SO)
    3. Na het tweede diagram geef je de volledige rest van de match tot aan zwarts opgave, terwijl daarna het commentaar weer doorgaat over een eerdere fase in de match; beter de notatie opknippen op het punt waar de zwarte dame zich uit de nesten heeft bevrijd.

Dan nog een technische vraag: Is deze match echt genoteerd als eentje aan het vijfde bord? Uit een mailtje van Jan Post werd dat niet duidelijk en dacht ik dat bord 5 veranderd was in bord 1.

1. Avatar
      beheerder
      23 oktober 2019 at 12:59 pm

Henk,