SOS en KNSB

De S.V. Lekstroom valt onder de Stichts-Gooise Schaakbond (SGS), één van de regio’s van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Voor de externe competitie wordt samengewerkt met de schaakvereniging Het Kasteel uit IJsselstein.

De SGS-competitie is opgegaan in een samenwerkingsverband met de Oostelijke Schaakbond (OSBO) en de Schaakbond Overijssel (SBO). De nieuwe naam van de competitie is SOS (SBO/OSBO/SGS). De wedstrijden worden gespeeld op doordeweekse avonden vanaf 19:45 uur.

De KNSB-competitie is vanaf seizoen 2018/2019 uitgebreid met een 5e en 6e klasse. In beide klassen, die spelen op zaterdagmiddagen, is een Lekstroom-achttal actief. We spelen daarnaast met 3 teams van 8 spelers op doordeweekse avonden in de SOS-competitie.